Uncategorized

Manieren om een geweldig tv-interview te geven

Als gast op televisie zijn is een van de beste manieren om een ​​naam voor jezelf te maken, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. In tegenstelling tot telefoneren met een prentreporter of luisteren naar een interview op de radio terwijl u comfortabel in uw kantoor zit, ziet televisie er heel anders uit en kan het aanvankelijk zelfs intimiderend zijn. Een expert zijn in de branche en je onderwerp kennen, is slechts de helft van de strijd. Bij televisie draait alles om showbusiness en je moet ook weten hoe je sterk moet zijn voor de camera.

Hier zijn tien tips voor geweldige tv-interviews.

1. Wees geanimeerd en opwindend

Als je problemen hebt met het tonen van emoties, moet je een manier vinden om ze voor de camera aan te zetten. Wees niet stijf of saai. Glimlach en toon uitdrukkingen. Oefen om wat kracht achter je woorden te zetten en je stem een ​​beetje op en neer te laten gaan (op en neer).

2. Natuurlijk, vice versa

Stel je voor voor studiogasten, je hebt alleen een gesprek met de gastheer. Het is niet anders dan zitten en praten met een vriend. Om het zo natuurlijk mogelijk te houden, ben ik niet erg fan van het onthouden van antwoorden van tevoren, maar heb ik gewoon een algemeen idee van wat je gaat zeggen. Kijk altijd naar de host en praat nooit met de camera tenzij daarom wordt gevraagd.

3. Let op de lengte van uw antwoorden

Het ergste dat je kunt doen, is een van de gasten zijn die ja of nee antwoordt en dan niets anders zegt. Je moet trainen. In de meeste gevallen zijn antwoorden van 15 tot 20 seconden ideaal. Houd er rekening mee dat de meeste gastsegmenten drie tot vijf minuten lang zijn. Daarom is het belangrijk om de lengte van uw antwoorden in de gaten te houden. Het ziet er ook nooit goed uit als het anker je moet afsnijden.

4. Adverteer niet voor jezelf

Wat elke televisieproducent haat, is een gast die het gesprek onder controle heeft en alleen over zichzelf wil praten en zichzelf wil promoten. Ze beginnen te praten over hun boek, hun bedrijf en alles over hen. Big no-no. Je bent er als een expert om over een onderwerp te praten. Zorg dat u en uw boek door de host worden ingeplugd. U moet zich richten op het bieden van tips, inzichten en ideeën over het onderwerp waarover u wilt praten.

5. Gebruik een eenvoudige taal en gemakkelijk te begrijpen woorden

Vergeet niet: gebruik in het algemeen geen jargon en woorden die mensen niet begrijpen. Houd het gewoon vast. Lokale berichten worden bijvoorbeeld in de derde klas geschreven. Laten we zeggen dat u een aandelenanalist bent die zich bij CNBC aansluit. Dat is anders. Dan zou het acceptabel zijn om op een hoger niveau te spreken. Ken altijd het publiek waarmee je praat en hou het in de meeste gevallen simpel.

6. Wees voorbereid op de vraag waarvan u het antwoord niet weet

Helaas gebeurt het. Je bent een gast op tv en het anker stelt je een vraag. Je weet het antwoord niet. Zeg nooit “Ik weet het niet” en zwijg. Hoewel ik vind dat het goed is om een ​​gedrukte reporter te vertellen die je niet kent, maar dat je terugkomt met het antwoord, wat niet werkt op live tv. “Ik weet het niet” is misschien wel het ergste wat je op televisie kunt doen. Blijf kalm en praat over wat je weet over het gesprek.

7. Wees klaar voor de kromme bal

De regel van televisie is altijd klaar te zijn voor alles, ongeacht hoe vaak je het hebt gedaan of hoe comfortabel je je voelt. Als je het het minst verwacht, gooit het anker je een gebogen bal en vraagt ​​je om iets persoonlijks of volledig ongepast. Een voorbeeld van waar ik het over heb: mijn klant was te gast op de nationale live televisie en besprak de bestedingspatronen van rijke mensen. De gastheer zegt vanuit het niets: “Wat is uw fortuin?” Mijn cliënt behandelde het als een professional en zei: “Ik ben een minnow in een zee van walvissen.”

8. Verlies de woorden van de krukken

Een krukkenwoord of een fallback-woord is een woord dat iemand gebruikt om te beginnen wanneer ze antwoorden of te vaak in het gesprek gooien. Een paar voorbeelden: denk ik. En weet je. Ja. Dat klopt. Absoluut. Bepaald. Maak je geen zorgen als je voor de eerste keer een tv-interview houdt omdat je deze woorden misschien niet gebruikt en je alleen maar afleidt van het interview, maar het is zeker iets om op te letten als je doorgaat en meer tv gaat kijken.

9. Doe je eigen wettelijke legaal

Er zijn mensen die gewoon bang zijn om begrijpelijker op tv te gaan. Ik ken veel mensen die van tevoren naar hun arts gaan en een medicatie voor angst of een bètablokker krijgen om hun zenuwen onder controle te houden. In tegenstelling tot alcohol voelt u zich meer ontspannen met deze voorgeschreven medicijnen, bent u volledig op de hoogte van de processen en kunt u intelligent en rustig spreken.

10. Oefening baart kunst

Hoe vaker u op tv verschijnt, hoe comfortabeler u wordt en hoe beter u hiermee omgaat. Oefen in het begin door een vriend of collega een nep-interview met je te laten maken. Pak het op en kijk opnieuw om te zien wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt. Als u regelmatig in de pers verschijnt, kunt u ook deelnemen aan mediatraining. Een ander ding dat ik sterk aanbevelen is tv-interviews kijken met verschillende gasten. Ze worden meer tevreden over hoe het proces werkt en kunnen veel leren van de gasten die echt goed zijn. Voordat u probeert te worden geboekt in een topmediamarkt zoals New York City of Los Angeles, moet u beginnen op kleinere markten en uw vaardigheden uitbreiden.

Als je een gastdeskundige op tv bent, kun je je profiel aanzienlijk verbeteren en een belangrijke speler met invloed van betekenis worden. Zorg dat je op het juiste moment klaar bent, want deze clips kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om nieuwe kansen te bieden, nieuwe zakelijke kansen te creëren en toekomstige tv-optredens mogelijk te maken.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.