Uncategorized

Felsökning av TV-bildproblem

De flesta TV-apparater som tillverkas idag har högupplösta system med den mest avancerade spetsteknologin. Dessa TV-apparater ger högkvalitativ bild och underhållning. Men ibland kan din nya HDTV komma till problem. Att fixa dem kan verka skrämmande, speciellt om du inte vet mycket om din TV. Att veta lite om TV-bildproblem och deras orsaker kan hjälpa dig att felsöka lösningen.

Digital myggor
Moln av digitala myggor omger ibland snabba föremål på skärmen. Denna vanliga bildfel kan uppstå på grund av den digitala signalkomprimeringen. I det här fallet är problemet med sändaren snarare än din TV. Digitala myggor kommer sannolikt att minska kraftigt som kompressionsteknik förbättras. En fix är dock tillgänglig nu om du är redo att spendera lite extra pengar. Att lägga till en utombord digital ljudprocessor kan lösa detta problem. Algolith Mosquito HDMI är en av de vanligaste processorerna.

Onaturliga färger och kötttoner
Onaturliga kötttoner och andra färger kan presentera ett annat problem även i en ny HDTV. Detta beror på TV-bildinställningarna, som är optimerade för en showroom-miljö. Lös det här genom att ändra bildläget till naturligt i bildmenyn. För mer precision, försök manuellt ställa in alternativen för färg, kontrast och ljusstyrka i bildmenyn.

Vita konturer
Vita konturer runt objekt och människor uppträder vanligtvis antingen om TV-skärpan är inställd på mycket högt, eller om din TV-apparat använder en del förbättringsbehandlingsteknik. Gå till bildmenyn och justera skärpan tills den vita konturen försvinner. Om kantförbättringen är aktiverad, försök att inaktivera den med hjälp av menyn.

Bildet bryter mot pixlar
Din bild kan bryta i pixlar på grund av att den digitala videosignalen faller. Signalfallet kan uppstå på grund av problem i kabeln eller svaga signaler. Om problemet är svaga signaler, använd en förstärkare för att stärka signalen. En kabeltekniker kan hjälpa dig att installera en inline-förstärkare eller en förförstärkare. Detta ökar din signalstyrka och fixar pixelproblemet.

Crawling Moss och Choppy Video
Ibland kan “krypmossa” uppträda i mörka områden av tv-bilden. Detta problem, som kallas dynamisk falsk konturering, förekommer oftast i äldre plasma- och LCD-TV. De flesta tillverkare har idag rättat till situationen. Om du stöter på det här problemet kan det hända att byte av din TV vara den enda lösningen.

Ibland kan videon bli hakig. När detta händer, kontrollera om signalen är tillräckligt stark. Om signalen är stark är problemet med kabeloperatören. Om signalstyrkan är svag, försök öka signalstyrkan med hjälp av en förstärkare.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.